Smučišče

Smučarski center Macesnovc leži lučaj stran od Kranjske Gore – na začetku slikovite Zgornjesavske doline na stičišču Julijskih alp in Karavank, tik ob meji z Italijo. “Macesnovc” vam na 1450 metrov dolgem (nekoč FIS tekmovalnem) pobočju z višinsko razliko 316 m ponuja atraktivno smuko po kar se da dostopnih cenah →.
Dvosedežnica ob smučišču obratuje v zimskih razmerah od sredine decembra do sredine marca. Zasneževalni sistem pa v tem času poskrbi za mehak spust skozi prelep macesnov gozd.
Za manj vešče smučarje je na voljo nizkovrvna vlečnica ob sedežnici, za najmlajše pa snežni otroški vrtec z otroško vlečnico na položnem terenu. Nismo pozabili niti na majhno sankališče, ki se nahaja na skrajno desnem delu smučišča.
Lokalna mikroklima v času sezone že od nekoč slovi kot tista prava “zimska”, ampak kljub temu pred smuko nikoli ne škodi preveriti vremenske napovedi.
Neposredno na smučišču je na voljo lokal, kjer se lahko okrepčate, spijete toplo ali osvežilno pijačo. Nekaj sto metrov stran v vasi Rateče pa lahko najdete veliko pristnih domačih restavracij in prenočišč.